Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسانه صهیونیستی نوشت، ایران می‌خواهد مرکز ترانزیت آسیای مرکزی باشد و این کشور معتقد است می‌تواند به عصر جدیدی در روابط برسد.

به گزارش مشرق، یک روزنامه صهیونیستی روز شنبه در تحلیلی به تحرکات دیپلماتیک جدید ایران برای روابط مستحکم‌تر با کشورهای آسیای مرکزی اشاره کرد و نوشت، ایران معتقد است می‌تواند در تلاش برای همکاری با چین، روسیه، ترکیه و سایر کشورها پیشرفت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه «جروزالم پست» در تحلیلی به قلم «سث فرانتسمن» نوشت، ایران در دهه گذشته به دنبال گسترش و افزایش مشارکت با همسایگان شرقی خود است. این موضوع در مشارکت ایران در مجامعی مانند «سازمان همکاری شانگهای» مشخص شده است. ایران از نزدیک شاهد سازمان همکاری شانگهای و همچنین نشست سال ۲۰۱۹ در «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان بوده است.

*حضور ایران در کشورهای خارج از حوزه نفوذ آمریکا

این نوع مجمع‌ها باهم قدرت‌های مختلفی را گردهم می‌آورند که خارج از حوزه نفوذ ایالات متحده هستند. این بدان معناست که ایران معتقد است می‌تواند در تلاش برای همکاری با چین، روسیه، ترکیه و سایر کشورها پیشرفت کند.

 بر اساس این گزارش، ایران به تازگی یک کارخانه جدید ساخت پهپاد در تاجیکستان تاسیس کرده و همچنین به دنبال مشارکت در جمهوری آذربایجان و ترکمنستان است. گزارش رسانه‌های ایران  نیز حاکی از آن است که ایران طی ۸ سال گذشته گام‌های جدیدی در آسیای مرکزی برداشته است. با این حال، دولت قبلی ایران زمان زیادی را صرف همکاری با غرب کرد و برخی از موفقیت‌ها را به باد داد.

 ایران با درک اهمیت راهبردی همسایگان شمالی، در مسیری گام برداشته است که منافع زیادی برای این کشور به همراه خواهد داشت. این شامل توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای آسیای مرکزی است.

*آمادگی ایران در توسعه روابط در آسیای مرکزی

فرانتسمن نوشت، اکنون ایران در اجلاس اخیر خزر با ترکمنستان، روسیه، آذربایجان و قزاقستان همکاری می‌کند. دور بعدی دیدارها با این کشورها در تهران برگزار می‌شود  و رئیس جمهور ایران می‌گوید این دیدارها از اهمیت راهبردی بالایی برخوردار است.

ایران می‌گوید که آماده است تجارت و ترانزیت را افزایش دهد و در زیرساخت‌ها سرمایه گذاری کند. همکاری در زمینه صادرات و سوآپ نفت و گاز، برق، مواد معدنی و محصولات کشاورزی صورت خواهد گرفت.

ایران همچنین در حال مذاکره درباره پل گازی جدید ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان است. این مهم است زیرا ایران به دنبال ایجاد شراکت در خارج از مدار ایالات متحده است تا بتواند از تحریم‌ها جلوگیری کند.  با جنگ روسیه در اوکراین نیز طبیعی است که روسیه بخواهد بیشتر با ایران همکاری کند. کشورهای شوروی سابق در آسیای مرکزی کلید این امرهستند.

از دیدگاه نویسنده، ایران همچنین می‌خواهد در روابط با روسیه سرمایه گذاری کند. اینها همچنین شامل معاملات انرژی است.

*عصر جدید ایران در روابط با همسایگان

ایران اکنون خود را «رهبر کشورهای آسیای مرکزی» می‌داند. این یک قدم بزرگ برای تهران است. ایران می‌گوید که از نزدیک با تاجیکستان و ترکمنستان همکاری می‌کند و اخیراً با سران آنها دیدار کرده است. تاجیک‌ها سفری بلندپایه به ایران داشتند و ایران با رئیس جمهور قزاقستان نیز دیدارهایی داشته و میزبان وزیر امور خارجه روسیه بوده است.

ایران همچنین علاقه مند به همکاری با قرقیزستان و ازبکستان است. ایران معتقد است که این کشورها می‌توانند از پروژه «بندر چابهار» در جنوب ایران بهره ببرند و وزیر راه قرقیزستان دو بار از چابهار بازدید کرد.

 در خاتمه این گزارش آمده است، ایران می‌خواهد مرکز ترانزیتی آسیای مرکزی باشد. تهران معتقد است که می‌تواند به این کشورها برای دسترسی به اقیانوس هند کمک کند. ایران معتقد است که می‌تواند به عصر جدیدی در روابط برسد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت عصر جدید ایران رسانه اجلاس خزر ترکمنستان تاجیکستان امور خارجه روسیه ایالات متحده سازمان همکاری شانگهای آمریکا بندر چابهار خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت ایران معتقد آسیای مرکزی عصر جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۸۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقبای جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی

برنامه دیدارهای لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی مشخص شد تا حریفان تیم جوانان پسر ایران در این رقابت‌ها مشخص شوند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از سایت فدراسیون والیبال؛ سومین دوره مسابقات والیبال لیگ ملت‌های آسیای مرکزی (کاوا) از 22 تا 28 اردیبهشت در شهر اسلام‌آباد پاکستان برگزار می‌شود.

پیام تبریک رئیسی به تیم ملی والیبال دانش‌آموزی

تیم والیبال جوانان ایران که خود را برای شرکت در مسابقات قهرمانی مردان زیر 20 سال آسیا آماده می‌کند به نمایندگی از کشورمان در این مسابقات شرکت می‌کند و در نخستین مسابقه خود به مصاف ترکمنستان می‌رود.

تیم‌های ملی والیبال افغانستان، قرقیزستان، پاکستان، سریلانکا و ترکمنستان دیگر تیم‌های شرکت کننده در این رقابت‌ها هستند که در یک گروه به صورت دوره‌ای به مصاف یکدیگر می‌روند و در پایان مرحله گروهی، تیم‌های اول و دوم جدول برای مقام قهرمانی و تیم‌های سوم و چهارم جدول برای مدال برنز مسابقات با هم مسابقه می‌دهند.

این رقابت‌ها در سالن 10 هزار نفری اسلام‌آباد برگزار می‌شود و برنامه مرحله گروهی مسابقات والیبال لیگ ملت‌های آسیای مرکزی به وقت محلی به شرح زیر است:

شنبه 22 اردیبهشت
ساعت 13؛ ایران – ترکمنستان
ساعت 15:30؛ سری‌لانکا – قرقیزستان
ساعت 18؛ افغانستان – پاکستان

یک‌شنبه 23 اردیبهشت
ساعت 13؛ قرقیزستان – ترکمنستان
ساعت 15:30؛ سری‌لانکا – پاکستان
ساعت 18؛ ایران – افغانستان

دوشنبه 24 اردیبهشت
ساعت 13؛ سری‌لانکا – افغانستان
ساعت 15:30؛ ایران – قرقیزستان
ساعت 18؛ترکمنستان – پاکستان

روز سه‌شنبه 25 اردیبهشت تیم‌های شرکت کننده استراحت دارند.

چهارشنبه 26 اردیبهشت
ساعت 13؛ ایران – سری‌لانکا
ساعت 15:30؛ افغانستان – ترکمنستان
ساعت 18؛ قرقیزستان – پاکستان

پنجشنبه 27 اردیبهشت
ساعت 13؛ افغانستان – قرقیزستان
ساعت 15:30؛ ترکمنستان – سری‌لانکا
ساعت 18؛ ایران – پاکستان

جمعه 28 اردیبهشت
ساعت 15؛ دیدار رده‌بندی (تیم سوم جدول – تیم چهارم جدول)
ساعت 17:30؛ دیدار فینال (تیم دوم جدول – تیم اول جدول)

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مسئله غزه در اجلاس باکو
  • دیپلماسی انرژی دولت سیزدهم، راهبردی برای توسعه روابط ایران با همسایگان
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • مبارزه کاراته‌کاران خراسان رضوی در مسابقات آسیای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • رقبای جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی