Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@00:40:02 GMT

تبیین مقوله عدالت علی (ع) نیازهای مبرم عصر حاضر است

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۸۷۵۵۷

تبیین مقوله عدالت علی (ع) نیازهای مبرم عصر حاضر است

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، رئیس کل دادگستری استان مرکزی صبح امروز در دیدار با رئیس و اعضای هیئت مدیره بنیاد غدیر استان مرکزی با اشاره به ضرورت برگزاری همایش‌هایی همچون همایش عدالت از منظر علوی که در آینده نزدیک برگزار خواهد شد، اظهار داشت: عظمت مولاامیرالمؤمنین برکسی پوشیده نیست، هر چند پی بردن به شخصیت مولاامیرالمؤمنین(ع) کار ساده و راحتی نیست و شناخت آن نور مطلق، بسیار کار دشواری است، اما از جهت شناخت عظمت مولا امیرالمؤمنین، تبیین سیره و منویات حضرت علی (ع) بسیار مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام سید عبدالمهدی موسوی تصریح کرد: از نیازهای مبرم زمان ما تبیین مقوله عدالت علی (ع) و تبلور اجتماعی آن امام همام در بین مردم، مسئولان و مستخدمین نهادها و ادارات است، از سویی دیگر به اعتقاد بنده انتساب این استان به غدیر و طلوع امامین انقلاب در این استان است که معتقدیم بر اساس اصل تنزل تدریجی ولایت فقیه متصل به امام معصوم است پس می‌طلبد که این استان کار ویژه‌ای در باب بیان کلام، سیره و اهداف حضرت علی (ع) انجام دهد و قطره‌ای از اقیانوس غدیر برگیرد تا با یک فهم عمیق نسبت به اجرای فرمایشات امیرالمومنین(ع) در زندگی فردی و اجتماعی و در حوزه مسئولیت اداری مجریان گام برداریم.

 وی افزود: معتقدیم که یک تفکیک باید صورت بگیرد و آن هم این است که اولاً چه اقداماتی بر اساس منویات امیرالمومنین علیه السلام می‌توان انجام داد و دوم اینکه این همایش عدالت از منظر علوی که یک همایش علمی و اجرایی و کاربردی است چه خروجی خواهد داشت و این دو مقوله مجزاست یکی اینکه ما در بحث همایش کارهایی انجام دهیم یک راهبردی به مسئولین ارائه دهیم و در عین حال زیبایی‌های اجرای عدالت را به مردم توضیح دهیم و نیز مصادیق منفی و مشکلات را هم در کنار آن بازگو کنیم.

وی ادامه داد: به طور مثال افعال ناشی از ترک عدالت چه زیان‌ها و خسارت‌هایی را برای جامعه داشته است، همچنین بحث‌های ریشه‌ای در این همایش می‌بایست صورت گیرد مثل اینکه چرا امروز در جامعه ما امر به معروف و نهی از منکر ترک شده است، چرا معروف جای خود را به منکر داده و برعکس که اگر واجب فراموش شده در جامعه اجرایی شود عدالت اجتماعی و قسط اسلامی نیز مراعات می‌گردد.

موسوی گفت: پیشنهاد می‌شود که از دیدگاه‌های صاحبنظران، اساتید و علمای استان در این همایش استفاده شود و همچنین یک هیئت اجرایی و راهبردی جهت تعیین شرح وظایف کارگروه‌ها تعیین شود و زمان‌بندی مناسب انجام شود تا در بازه‌های زمانی 20 روزه، ارزیابی عملکرد این کارگروه‌ها بررسی شود تا در نهایت شاهد یک خروجی و کار شایسته‌ای باشیم. 

رئیس کل دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: مهمترین بعد زندگانی امیرالمومنین، بعد اجتماعی سیره حضرت علی علیه السلام است و این نباید فراموش شود چرا که باید کاری انجام دهیم که فهم و بصیرت اجتماعی افزایش پیدا کند و مردم حضور معناداری در اجرای عدالت اجتماعی و قسط داشته باشند و باید به این مهم توجه داشته باشیم که مبارزه با معلول نتیجه نخواهد داشت، پس باید دید سرچشمه فساد کجاست و با علت‌ها مقابله شود نه با معلول‌ها که این از آن دسته مباحثی است که می‌بایست در این همایش‌ها برای مردم تشریح شود.

وی بیان کرد: بهره گیری از زبان هنر برای تبیین مباحث عقلانی در دنیای امروز بسیار کاربردی است چرا که با ایجاد شرایط خاص شیوع ویروس کرونا و تعطیلی بسیاری از اجتماعات دینی، امروزه استفاده از فضای مجازی و خلاقیت‌های هنری، کارایی بسیار بالایی دارد که از این موضوع باید استفاده کرد.

موسوی تاکید کرد: حرکتی که بنیاد غدیر در پیش گرفته و برگزاری اینگونه همایش‌ها بسیار ارزشمند و موثر است و دادگستری نیز در هرچه بهتر برگزار شدن همایش عدالت از منظر علوی پای کار است و با تمام توان مسئولین امر را حمایت خواهد کرد.

وی ادامه داد: در استان مرکزی مبنای ما بر این بوده است که مدیران قضایی و روسای دادگستری‌ها و دادستان‌ها برمبنای فساد ستیزی، مردمی، انقلابی و جوان بودن انتخاب شوند که این مهم، نتایج بسیار خوبی را در پی خواهد داشت و منجر به جلب اعتماد عمومی و رضایتمندی‌های مردمی و نهایتا تثبیت نظام می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: دستورالعمل‌های ابلاغی توسط قوه قضائیه ازجمله بخشنامه مقابله با ترک فعل مدیران و کارکنان دستگاه‌های اجرایی و اجرای درست این بخشنامه‌ها می‌تواند امید را در دل مردم بیشتر کند و ان شاء الله شاهد آن باشیم که مردم با درایت و بصیرت بالای خود، حضور حماسی در انتخابات پیش رو داشته باشند و بار دیگر همراهی خود را با نظام جمهوری اسلامی ایران و انتخاب اصلح نشان دهند.

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس کل دادگستری استان مرکزی استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۷۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری آنا، اصغر جهانگیر روز سه‌شنبه در نخستین نشست خبری دوره جدید سخنگویی دستگاه قضایی اظهار داشت: ابتدا از حسن اعتماد ریاست قوه قضاییه برای سپردن مسئولیت خطیر سخنگویی و از اینکه فرصت خدمتگزاری در نظام جمهوری اسلامی ایران را یافته‌ام، قدردانی می‌کنم و امیدوارم که این مهم موجبات رضایتمندی مردم که به حق رضایت خداوند است، فراهم آورد.

وی تصریح کرد: در این مسیر به همکاری‌ها و همراهی‌های اصحاب رسانه بیش از پیش محتاجیم و تلاش ما در این دوره این است که تصویری درست از خدمات عدلیه که خدمات نظام اسلامی است در معرض نظارت و قضاوت افکار عمومی به‌عنوان جویندگان حقیقت قرار دهیم.

وی با یاد کردن از سخنگویان ادوار گذشته از زحمات و مجاهدت‌های آنها در ادوار گذشته قدردانی کرد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به دو مناسبت مهم و سرنوشت ساز در کشور؛ روز کارگر و روز معلم اشاره کرد و افزود: کارگران به عنوان بازوان تولید در کشور هستند و امسال هم که رهبر انقلاب در شعار سال به نقش مشارکت مردم تاکید کردند، این نقش بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به سالروز شهادت شهید مطهری و گرامیداشت روز معلم، افزود: آنان که نتوانستند تفکر شهید را تاب بیاورند او را ترور کردند ‌و امروز بیش از هر زمان دیگر توجه و استفاده از اندیشه علامه شهید احساس می‌شود و باید تلاش کنیم این اندیشه به نسل جدید با روش های نوین انتقال یابد.

وی از زحمات معلمان و قشر فرهنگیان قدردانی کرد و افزود: قوه قضاییه تلاش دارد برای حفظ شأن معلمان در هر کجا که در جامعه لازم است اهتمام داشته باشد.

سخنگوی قوه قضاییه، سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام رئیس مکتب جعفری اثنی عشری را به ملت ایران به‌ویژه مراجع تقلید تسلیت گفت.

جهانگیر با اشاره به ابعاد سند تحول قضایی و تمهید برگزاری جشنواره سالانه عدالت و رسانه افزود: در این جشنواره از رسانه‌ها به عنوان ناظران بیطرف که با رصد دائمی و بررسی و ارزیابی ها به دستگاه قضایی نقد منصفانه دارند، قدردانی می‌شود.

جهانگیر با اشاره به ابلاغ سند تحول و تعالی قوه قضاییه گفت: اخیرا این سند از سوی ریاست قوه قضاییه تایید و ابلاغ شد و این سند می‌تواند حلال مشکلات باشد.

وی ادامه داد: سند تحول و تعالی قوه قضاییه رویکرد تحولی دارد که ۱۰ عنوان پیشران در این سند پیش بینی شده است و با همکاری سایر دستگاه‌های حاکمیتی و همراهی و مشارکت مردم اجرایی خواهد شد و هوشمندسازی، نظارت بر عملکرد ضابطین، رفع ساختارهای فساد زا، تقویب فعالیت رسانه‌ای قوه قضاییه از جمله مواردی است که در این سند مورد توجه قرار گرفته است.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به برخی موارد که در سند تحول قضایی برای آنها راهکار و راه‌حل پیش‌بینی شده است، افزود: فراوانی مصادیق تضییع حقوق عامه، تراکم تشکیل پرونده در دستگاه های قضایی، محدود شدن برخی از آزادی های مشروع مردم که برای فقدان قانون این اتفاق افتاده، کثرت مصادیق زیاد در تضییع حقوق ایرانیان از جمله چالش هایی است که قوه قضاییه با آن موجه است و در سند برای ان راهکارهایی پیش بینی شده است.

وی با اشاره به موضوع پیشگیری از وقوع جرم به عنوان یکی از وظایف اصلی قوه قضاییه اظهار داشت: تزلزل در روابط حقوقی اشخاص یکی از چالش هایی است که قوه قضاییه با آن مواجه است. به عنوان مثال مردم با حسن نیت یک معامله را انجام می دهند اما به علت ناآشنا بودن با الفبای حقوق منجر به ثبت شکایات در سیستم قضایی می‌شود، از این رو در سند راهکار این معضل پیش بینی شده است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: امیدواریم با اجرای سند تحول و تعالی قوه قضائیه بتوانیم موضوعاتی همانند احیای حقوق عامه، ارتقای امنیت سرمایه گذاری، جلب مشارکت مردم به نحو شایسته جامه عمل بپوشانیم.

این نشست از طریق تلویزیون اینترنتی سیمای عدالت به نشانی https://www.aparat.com/simayeedalat/live به صورت زنده در حال پخش است.

خبر در حال تکمیل...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسیدگی به پرونده‌های قضایی باحضور رئیس دیوان عدالت اداری کشور
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین
  • مسئولان عملیات فرهنگی و جهاد تبیین را جدی بگیرند
  • لزوم تبیین دستاورد‌های انقلاب و اجرای طرح یاری گران در روستا‌ها
  • بیانیه ۱۵۰ نفر از نمایندگان در حمایت از دانشگاهیان حامی مردم مظلوم غزه
  • بابک زنجانی عفو شد
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود
  • نماینده مجلس: پرداخت وام در کشور به کلی تعطیل شده است
  • بانوان هنرمند انقلاب اسلامی به منویات اخیر رهبر انقلاب پاسخ دادند